Nova generacija
DAF električnih
vozila XF & XD

Spremni za potpuno električnu budućnost

Sve više evropskih gradova najavljuju da će u budućnosti biti dozvoljena samo vozila bez emisije gasova na putevima u centru grada. Kao rezultat toga, potpuno električni kamioni postaće neophodni za prevozne kompanije koje posluju u urbanim područjima. Nova generacija DAF XD i XF kamiona može biti opremljena potpuno električnim PACCAR e-pogonskim sistemom, omogućavajući vam da ispunite nove regulative i doprinesete zdravijim gradovima. PACCAR e-pogonski sistemi su potpuno testirani i nude efikasne sisteme punjenja, izdržljive električne motore i veliki domet. Sa ovim fleksibilnim i visokoperformantnim rešenjem, možete koristiti električna vozila sa baterijama za distribuciju i komunalne aplikacije u ruralnim područjima.

Najnoviji elektromotori vrhunske tehnologije

Napredni DAF XD i XF električni kamioni pokreću efikasni i pouzdani PACCAR EX-D1 i PACCAR EX-D2 trajni magnetni e-motori, koji pružaju snagu od 170 kW/230 KS do 350 kW/480 KS. Da biste savršeno prilagodili ova električna vozila vašim potrebama i aplikacijama, dostupan je širok spektar baterijskih paketa sa 2 do 5 nizova, što rezultira 'nultim emisijama' sa dosegom od preko 500 kilometara na jednom punjenju. Kao rezultat toga, uz optimalno planiranje voznog parka i punjenja, kamioni mogu ostvariti impresivnih 1.000 potpuno električnih kilometara dnevno.

Model e-Motor Snaga Obrtni moment Broj nizova Izlazna snaga baterije
DAF XD Electric PACCAR EX-D1 170 kW (230 hp) 930 Nm 2 do 5 210 kWh to 525 kWh
DAF XD Electric PACCAR EX-D1 220 kW (300 hp) 930 Nm 3 do 5 315 kWh to 525 kWh
DAF XD Electric PACCAR EX-D1 270 kW (370 hp) 930 Nm 3 do 5 315 kWh to 525 kWh
DAF XD / XF Electric PACCAR EX-D2 270 kW (370 hp) 1370 Nm 3 do 5 315 kWh to 525 kWh
DAF XD / XF Electric PACCAR EX-D2 310 kW (420 hp) 1370 Nm 4 ili 5 420 kWh or 525 kWh
DAF XD / XF Electric PACCAR EX-D2 350 kW (480 hp) 1370 Nm 4 ili 5 420 kWh or 525 kWh

Prijateljski prema proizvođačima nadogradnji

Zahvaljujući fleksibilnom i modularnom rasporedu baterija na šasiji, DAF XD i XF Electric nove generacije nudi vodeću prijateljsku platformu za proizvođače nadogradnji. Baterijski paketi se mogu optimalno prilagoditi aplikaciji vozila, ostavljajući dovoljno prostora za nadogradnje poput bocnih utovarivaca i nogu za dizalice, na primer. Kao opcija dostupan je 650V e-PTO za napajanje pomoćne opreme kao što su električna hlađenja za temperaturni transport ili elektro-hidraulična dizalica. Ovo eliminiše potrebu za posebnim generatorom.

Brzo punjenje po standardu DC, opcionalno AC punjenje

Električni kamioni nove generacije XD Electric i XF Electric mogu brzo da se pune snagom do 325 kW, omogućavajući punjenje baterijskog paketa sa 3 niza za nešto više od 45 minuta od 0 do 80% kapaciteta. Čak i najveći baterijski paket može biti potpuno napunjen od potpunog pražnjenja do 100% za manje od 2 sata.

Opciono se može dobiti punjač na vozilu sa mogućnošću punjenja strujom AC snage do 22 kW. Ovo pruža najveću fleksibilnost u pogledu korišćenja vozila, čak i u udaljenim područjima.

Podrška prelasku na električnu vožnju

Naši DAF prodavci pružaju vam prilagođene savete o prodaji zasnovane na naprednim modelima simulacije ruta kako bi se glatko prešlo na nulte emisije e-kamiona. Takođe, nude operativnu podršku kroz širok spektar premium PACCAR punjača, savršeno prilagođenih novim XD i XF Electric kamionima.

Ova obuhvatna ponuda uključuje fiksne rešenja za punjenje snage do 50 kW koristeći standardnu struju AC i do 350 kW za ultra brzo punjenje po standardu DC. Takođe su dostupni i prenosivi punjači, pružajući maksimalnu fleksibilnost.

Sistemi punjenja

DAF je tu da vam pomogne da odaberete prave sisteme punjenja za vaše baterije. Sarađujemo u tesnoj saradnji sa vodećim dobavljačima i imate širok izbor punionica i kapaciteta. Takođe razvijamo prilagođenu obuku kako bismo pomogli vašim vozačima da iskoriste maksimum iz vašeg električnog kamiona. Ovo je još jedan primer kako DAF radi više od samog snabdevanja najboljim kamionima.


PACCAR Punjači za elketrična vozila

Prodavnica DAF nudi kompletno rešenje za električni transport, prilagođeno najboljoj upotrebi i svakodnevnom radu svojih kupaca. Ovo uključuje različite konfiguracije kamiona, popravke i održavanje, povezane usluge i, naravno, optimalno rešenje za punjenje za svaku pojedinačnu situaciju. PACCAR portfolio punjača obuhvata širok spektar različitih punjača prilagođenih potrebama svakog kupca za punjenje njihovih električnih kamiona, kombija pa čak i automobila.

Uvek najbolje prilagođeno rešenje za punjenje Za svaku specifičnu situaciju postoji punjač koji odgovara vašem poslu. Raspon sistema punjenja obuhvata kompaktne prenosive punionice, kao i brze punjače visoke snage, koji će napuniti bateriju do 80% za samo 45 minuta. Pored toga, nekoliko modela već nudi više nivoa napona i struje kako bi bili spremni za vaše buduće potrebe za punjenjem. Dostupnost, kvalitet, povezanost i jednostavnost rada su glavne prioritete za sve PACCAR punjače.

PACCAR nudi četiri različite linije punjača, svaka uključuje različite modele prilagođene različitim aplikacijama.


PacCharge AC

Idealan za punjenje električnih automobila i kombija, lako se instalira na parkinzima.

PacMobile

Idealni su za aplikacije gde je potrebna maksimalna fleksibilnost.

ChargeMax

Sve-u-jednom DC brzi punjači koji su idealni za punjenje do dva kamiona tokom noći.

PowerChoice

Uključuje stacionarne ultra brze DC punjače, idealne za brzo punjenje dva kamiona ili sporo punjenje tri kamiona istovremeno.