Optimizovan za najbolje performanse na terenu

Da bi se optimalno ispunili specifični zahtevi u građevinskom sektoru, DAF XDC i XFC za stručne i građevinske aplikacije dostupni su sa jednim ili duplim pogonom i namenjeni su najtežim radovima. Nova generacija XDC sa 10,8-litarskim PACCAR MX-11 motorom i XFC sa 10,8-litarskim PACCAR MX-11 i 12,9-litarskim PACCAR MX-13 motorom, nude veliku korisnu nosivost zahvaljujući maloj težini vozila.

Kamioni imaju veliki pristupni ugao i visok razmak od tla, a odlikuju se i jedinstvenim spoljašnjim dizajnom sa robusnim branikom, rešetkom i čeličnom zaštitnom pločom hladnjaka. TraXon automatizovani menjač je dostupan sa softverskim podešavanjima za odličnu podršku tokom vožnje, kako na putu tako i van njega. XDC i XFC su dostupni u konfiguracijama osovina 8X4, 6X4 i 4X2.

Beton mikser

Nova generacija DAF XDC/XFC miksera kombinuje lagani šasiju vozila sa čvrstom kabinom kako bi pružila visoku nosivost i maksimalnu dostupnost. Osim toga, optimizovani pogonski sklopovi obezbeđuju glatku vožnju čak i na zahtevnom terenu.

 • Izvanredna trakcija na teškom terenu.
 • Niska težina u voznom stanju za maksimalnu nosivost.
 • Veliki ugao pristupa sa prednje strane.

Kiper

Sa izuzetno čvrstim šasijem i moćnim pogonskim sklopom, Nova Generacija DAF XDC/XFC savršeno je pogodna za priključak kiper sanduka, dizajnirana da se nosi sa najtežim zadacima na bilo kojem terenu.

 • Izuzetno čvrst.
 • Odlične terenske sposobnosti.
 • Velika maksimalna nosivost.

Dizajnirano za građevinu

Dizajnirani posebno za terenske i građevinske primene, kako XDC tako i XFC imaju trodelni čelični branik, zaštitu hladnjaka, integrisane maglenke i veći razmak od tla. Osim toga, grub dizajn prednjeg dela dodatno ističe otpornost ovih vozila. Ovakav praktičan pristup vožnji u teškim uslovima proteže se i na enterijer, sa veoma izdržljivim vinilnim površinama i pripremom za žičane prekidače za nadogradnju karoserije, održavajući premijum osećaj enterijera nakon završetka nadogradnje.

Abrol kiper

Nova generacija DAF XD/XF sa sistemom za vuču sa kukom ima čvrst trodelni branik i šasiju. Moćni pogonski sklopovi osiguravaju optimalnu upotrebu vozila i dostupnost u bilo kojem okruženju ili situaciji.

 • Velike nosive sposobnosti.
 • Čvrsta i stabilna šasija.

Tovarni sanduk sa kranom

Idealan za dostavu građevinskog materijala na tesnim mestima na gradilištu, Nova Generacija DAF XD/XF sa ravnom platformom nudi maksimalnu pokretljivost i čvrstu šasiju za veće nosivosti. Izrađena da bude izuzetno fleksibilna, dizalica se može postaviti iza kabine, na zadnji deo šasije ili možete kreirati sopstveno prilagođeno rešenje.

 • Dostupno sa prednjom osovinom od 10 tona.
 • Izuzetno mali krug okretanja.
 • Čvrst trodelni čelični branik.

Odlična prilagodljivost za nadogradnju

Za efikasnu ugradnju nadogradnji, kamioni Nove Generacije DAF dostupni su sa potpunim spektrom modula za nadogradnju direktno iz fabrike. Kako bi podržali visoku prilagodljivost za nadogradnju, kamioni se mogu konfigurisati sa širokim spektrom snažnih PTO uređaja za motor, menjač i zamajac. Raspored komponenti šasije kao što su EAS, baterijski sanduk, AdBlue® i rezervoari za gorivo je fleksibilan kako bi se postigla optimalna efikasnost. Osim toga, kamioni Nove Generacije pružaju mnoge opcije za kontrolu opreme iz kabine.

Plug & Play

Sa uvođenjem serije Nove Generacije, DAF je ojačao saradnju sa proizvođačima nadogradnji širom Evrope. Rezultat je besprekoran proces gde je vaša željena specifikacija udaljena samo jedan klik. Ovo ne samo da osigurava laku integraciju između šasije i nadogradnje, već omogućava i integraciju softvera kako bi se pojednostavila razmena podataka i komunikacija između DAF dilera, proizvođača nadogradnji i vas kao kupca. Potpuna interakcija sa nadogradnjom putem kontrola na instrument tabli i širok spektar informativnih simbola na digitalnom displeju - sve to doprinosi pojednostavljenom procesu i garantuje isporuku vašeg savršenog DAF kamiona.